Topp skandinaviska matställen i Fuengirola

Viva Bar & Restaurang

VIVA är en relativt nystartad bar-restaurang i början av den kända restaurang gatan även känd som "The Fish Alley". Här i området hittar man den största blandningen av restauranger på minsta möjliga yta, utplacerade längst de smala gränderna en gata in från stranden. Här på VIVA erbjuder man en Svenskinfluerad meny som innehåller allt från falukorvsrätter till gamla goda rätter som hamburgare och nachos, fast med en liten twist. Signatursmaken ligger i de rätter med Asian Fusion stil som min personliga favorit Bang Bang räkorna, en smakupplevelse som blandar det finaste från Spanien, Sverige och Asien i en liten minifest för smaklökarna. På VIVA ser man också ofta till att erbjuda en specialanpassad meny till stora sport och kulturevent som dessutom kan avnjutas på plats med hjälp av deras TV och projektor.

PS. Här har man  också en fantastisk utmaning där man har möjlighet till att äta en XXL-hamburgare. En 600 grams hamburgare, lökringar och pommes under 20 minuter till ett extremt förmånligt pris; gratis. Men endast om man klarar det under 20 minuter.

Adress: Calle Moncayo 37

Öppettider: Tisdag - Söndag: 11:00 - 22:00

Kontakt: 951 505 195  -  951 505 195  -  Mob: 722 37 65 66

Facebook VIVA Restaurante

VIVA RESTAURANTE

 

Tres Amigos

Tres Amigos är en Svensk-Persisk restaurang som har haft öppet i mer än 10 år nu. Restaurangen startades av de persiska bröderna från Sverige men drivs idag endast av den ena brodern vid namn Robin. Här har man ett stort utbud av allas favorit maträtter såsom pizza i svensk stil med bearnaisesås, pizzasallad, räksallad eller grekisk sallad med riktig tzatziki eller den lokalt kända planksteken som trots det höga priset måste provas emellanåt. Restaurangen har en mysig stämning om det inte blir alltför mycket folk och under tiden man väntar på maten kan man alltid njuta av förrätterna eller hänga med de olika sport engagemangen som sänds på TV. Maten kommer i Svensk stil och vill man hitta stans bästa pizza måste man utan tvekan ta sig förbi Tres Amigos och är man en stor grupp som har svårigheter att hitta en restaurang som erbjuder mat för hela familjen så står Tres Amigos högt på listan, särskilt med tanke på att man kan äta en buffé till ett billigt pris som erbjuder massa olika maträtter i en och samma beställning.

Adress: Calle Martinez Catena, Edif Sol Playa Portal 3 Loc 17

Öppettider: Måndag - Söndag 12:00 - 24:00

Kontakt: 952 666 598

 Tres Amigos

La Chispa

La Chispa är en Svensk-Engelsk restaurang- cafeteria som serverar traditionella svenska, skandinaviska och internationella rätter. Den ligger intill feria området nära den svenska butiken Casa Nordica och här finns det även massa parkeringsplatser i området och en lekplats för barnen så man kan ögonen på barnen även när man äter. De två stora TV-apparater är till för att titta på sportevenemang och man borde hitta hit för de fester som hålls emellanåt. Fredags rockkväll, quiz dagar, foto utställningar eller den kända V75 lördagen då det spelas på trav samtidigt som loppen visas LIVE på storbildsskärm. Anders och Heather som äger La Chispa ser alltid till att ha tid för kunderna och den sociala biten är minst lika viktigt som allt annat. Rekommenderat att äta rostbiff o potatismos på söndagsmiddagen och dessutom har köket kvällsöppet för de som vid sena tider känner att de vill ha lite god mat.

Adress: Calle Jose Cuberos, Edf. Diana II, Local 7-8

Öppettider: Tisd  -Lörd 11:00 to 18:00. Onsd - Fred - 11:00 till stängning. Sönd 11:00-17:00 

Kontakt: 682 134 720  -  682 134 720

Facebook La Chispa

La Chispa 

Mix Lounge

Mix Lounge som tidigare hette Da Vinci har alltid varit ett bra alternativ när det kommer till en bra stämning, mat, dryck och levande musik. Denna Lounge är en skandinavisk bar och restaurang med kunder från alla delar av världen och på menyn ligger en väldigt intressant tapasmeny och emellanåt en speciell tillställning med buffé och annat liknande. Med en stor terrass och en mysig inne servering så spelar det ingen roll om det är bra eller dåligt väder, man kan alltid hitta massa trevliga människor och en livlig miljö. Mix Lounge uppdaterar sin hemsida och sin Facebook med information om olika evenemang så håll ögonen öppna för live musik och annat roligt som händer här.

Adress: Calle Santa Rosa 2, Los Boliches

Kontakt: 952 58 80 27 - 952 58 80 27

Mix Lounge Facebook

Mix Lounge

Restaurante Pueblo Lopez

Restaurang Pueblo Lopez är en restaurang med lång historia som sträcker sig 35 år tillbaks i tiden. Den första svenska ägaren var Kim, som tillsammans med sin holländska man tog över restaurangen som idag står med samma namn och koncept. Folk i trakterna som kommer ihåg de ursprungliga ägarna Kim och Pim är ofta återkommande kunder och trots att restaurangen ligger i ett privat område så är den i princip strax vid sidan av tågstationen i centrala Fuengirola. Man kan promenera hit på någon minut så det känns som om man har stigit in i en annan tid och plats, terrassen ligger på ett litet spanskt torg med en fontän i mitten, omgiven av charmiga balkonger och vill man hitta en lugn plats som utstrålar Andalusien rakt igenom så är detta utan tvekan en av de ställena. Idag drivs Rest. Pueblo Lopez av dottern till Kim, Gabriella som med hjälp av systern Katarina ser till att föra den Skandinaviska traditionen vidare i Fuengirola med god internationell mat, otroligt mysig miljö och en fantastiskt personlig service. Här kan man hitta en stor variation av kött och fiskrätter och menyn innehåller något för alla åldrar i familjen. Dagens meny är en favorit hos stammisarna och är en tre rätters meny till ett bra pris. Saknar man alla goda såser från den Skandinaviska matkulturen kan man också hitta väldigt goda gräddsåser här. En av de många rekommendationerna är Laxen i dillsås eller Fiskfilé Pueblo Lopez som kommer med vitvinsgräddsås, örter och räkor. Har du vägarna förbi stan eller letar efter en mysig och bra restaurang borde du hitta till Pueblo Lopez som inte bara levererar rik historia men också väldigt god mat i en oslagbar omgivning.

Adress: C/. Mijas 9 Pueblo Lopez

Öppettider: Måndag till Lördag: 19:00 - 23:00 (Söndag Stängt)

Kontakt: 952 47 19 29 - 952 47 19 29

Facebook till Rest. Pueblo Lopez

Restaurante Pueblo Lopez

 

 

 

 

Har du tips och råd om vilka restauranger vi borde lägga till för att komplettera denna lista till en Topp 10 lista? Tveka inte, informera och rekomendera gärna din favorit så andra har möjlighet att ta del av det bästa i Fuengirola.