10 marknadsplatser i Alicante

De flesta städer och byar har oftast en eller två dagar i veckan där man skapar en marknadsplats med stånd som säljer allt från souvenirer som skor, väskor, fotbollströjor, färgglada keramikprodukter till hushållsartiklar och massa annat. En del städer håller en enskild marknad för frukt och grönsaker med lokala produkter direkt från fälten till en annan godsmarknad som mest liknar en loppismarknad, där man kan köpa, sälja och byta allt där hemma som man inte har användning för. Det är en stor upplevelse att promenera igenom alla stånd och utbudet och priserna kan ibland vara mycket bättre än vanliga butiker.

 Alicante indoor market

Välkomna till det historiska Alicante

Alicantes dagliga inomhusmarknad hålls i en vacker gammal byggnad i den historiska stadskärnan. Fiskstånden är riktigt läckra med massor av olika fisksorter, inklusive de berömda röda Deniaräkorna, tonfiskbiffar, sardiner, krabbor, musslor och massa annat gott. Du har ett stort utbud mellan olika ingredienser för en fantastiskt fräsch middag. Här finns också många kött och färgglada grönsaksstånd packade med lokala frukter och grönt. Andra stånd är specialiserade på rökt fisk, hemgjorda korvar och fyllda oliver. Det är en stor marknadsplats med över två våningar där små stånd trängs för att sälja sina varor. På torget utanför marknaden hittar man ett stort blomsterstånd med buketter och fruktträd. Marknaden är öppen från 07:30 måndag till lördag och själva marknadsplatsen är en intressant byggnad som liknar en basilika med olika dekorativa målningar.

Bästa gatumarknaden i Torrevieja

Varje fredagsmorgon är Torrevieja värd för en av de största och mest trafikerade gatumarknaderna i Spanien. Upp till 1.200 stånd trängs emellan de nya gatorna och skapar tillsammans en marknad som påminner om en typisk arabisk bazaar. Marknaden är ett paradis för shoppare som kommer till dessa tusentals små stånd på jakt efter ett kap. Detta är en stor marknad med förmånliga priser på alla typer av kläder som t-shirts och jeans och andra textiler för inredning, hantverk och annat. Färska frukter och grönsaker är en del av marknaden och det är självklart lite lugnare under vintermånaderna till skillnad från sommaren då det är mycket trångt.

Wine barrels in Jalon

Att dra tillbaks tiden i Jalon

Antikvitetsälskare och prisjägare rekommenderas kraftigt att besöka landsbygden uppe i  bergen i Marina Alta på lördagar. Det är en fantastisk andrahandsmarknaden på parkeringen längs flodbädden i Jalon och här säljer man allt från dyrbara antikviteter till alla typer av souvenirerer. Utbudet kan bestå av målningar, handgjorda produkter, gamla trämöbler m.m. Marknaden lockar många turister som frestas av att hitta en knep för att sälja sina egna varor från t.ex. Tyskland, England eller Holland. Väl på marknaden kan det vara  värt att ta sig till Xalo Bodegan som säljer lokala viner, cava, olivolja och honung. I utbudet hittar man viner som tidigare har vunnit nationella och internationella utmärkelser.

Musik med marknadsstånd i Benidorm

I Benidorm hittar man mat och dryck i barerna kring  prydnadssaker och kläder på själva marknadsplatsen. Marknaden är definitivt värt ett besök inte minst för sin atmosfär. Varje onsdag från 8:00 till 13:30 förvandlas området runt Municipal de Foietes idrottsplats till en levande marknad som säljer en mängd olika produkter inklusive färska frukter och grönsaker, hemgjorda korvar, bröd, torkad frukt, skor, väskor, souvenirer, elektriska produkter mm. Även en antikmarknad hålls på lördagar och söndagar på El Cisne bredvid Benisol camping.

Sausages sold at market

Dra tillbaka tiden i Orihuela

Varje vinter skapar de historiska gatorna i centrala Orihuela en riktig kombination av en verklig medeltidskänsla till en upplevelse inför den årliga medeltidsmarknaden som fö. anses vara.en av de största och bästa i Spanien. Här återupplever man marknaden med medeltida gycklare och aktiviteter som dockteater, sång och dans. Hundratals knallar säljer hemgjorda hantverk, kläder, mat och drycker och den stora marknaden är utsprid över tre kilometer, så se till att dricka ordentligt så hettan inte tar ut sin rätt.

Denia lägger ut sina stånd för turisterna

Hundratals turister tar sig till Denia för den populära måndagsmarknaden där rader av stånd tar över en stor parkeringsplats i utkanten av staden. Det är en livlig, färgglad plats där alla kunder kan njuta av churros och varm choklad under sin promenad runt marknaden i Torrecremada parken. Under sommaren är det en långsam promenad från stånd till stånd på grund av det stora antalet besökare. Att fynda här ska inte vara något problem, läderväskor, skor, bälten, tyg, terrakottakrukor, färgstarka kannor o färgglada sötsaker finns att hitta till väldigt förmånliga priser.

Fresh fruit piled high in the market

En smak av Spanien i Javea

Varje torsdags morgon är det stora torget känd som "Plaza de la Constitución" fylld med stånd som säljer allt från färsk frukt och grönsaker till kläder. Torget ligger högst upp i gamla stan och detta gör att du även kan besöka den dagliga inomhus marknaden. Denna marknad är en typiskt spanskt med färgrika stånd där man kan pruta till sig kläder, skor, husgeråd, keramik, lädervaror och färska lokala råvaror som fisk-och köttprodukter till ett bra pris. Du kan göra din shopping för helgen, njuta av bra miljön och samtidigt  hjälpa lokala etablissemang.

Marknaden i El Verger

En av de mest trafikerade och största marknaderna i Alicante-regionen är El Verger, en utomhusplats med cirka 350 stånd som säljer antikviteter, smycken, kläder, växter, färsk frukt och husgeråd bland annat. Du kan njuta av en rejäl frukost på en av barerna som du hittar precis innan den trånga marknaden som hålls på lördagar och söndagar. Några av stånden säljer färskpressad apelsinjuice och en rad läckra spanska korvar. Ofta finns det levande underhållning med musik och barnaktiviteter för hela familjen.

Marknaden som skapar vågor i Santa Pola

Den populära badorten Santa Pola i södra Costa Blanca regionen är ett bra område för shoppare. Det finns några stora köpcentrum runtomkring där människor som söker en bra affär eller en souvenirbutik ska bege sig till utomhusmarknaden som hålls måndagar och lördagar precis intill Röda Korset. På måndag morgon är marknaden bäst för färska råvaror medan lördagar är bättre för kläder och dylikt.

 Fresh fish and prawns in the market

Calpe

De flesta kuststäder har en fiskmarknad som säljer fisk och skaldjur direkt från båtarna. En av de finaste är i Calpe där fiskmarknaden hålls när båtarna kommer in vid 05:00 från måndagar till fredag​​ar. Den fiskmarknaden i hamnen är värt ett besök bara för att se byggnaden som är dekorerad med olika målningar som visar Calpes rika sjöfartshistoria. Besökarna kan också se de många olika fisksorter och skaldjur som fångas i denna del av Medelhavet. Under en auktion som hålls öppet kan man bjuda på  ett fantastiskt utbud  av allt från tonfisk,  kummel, bläckfisk, makrill, krabbor, röda räkor och annat gott.