Turistinformation
Spanien
Semesterbostäder i Spanien>>Turistinformation om Spanien.

Sök bostad - 

Antal personer
arrow
Sök bostad
Betala med vår säkra SSL förbindelse

Följ oss

Följ oss på Facebook

Turistinformation om Spanien.

Reseinformation, fakta, bilder och video om

  

Detta är en video om Spanien producerad av Semesterbostad-Spanien.se. Se på vår Spanien resevideo och bli inspirerad att besöka Spanien.

Fakta

  • Befolkning: 46 miljon
  • Huvudstad: Madrid
  • Statsskick: Parlament
  • Kungen: Juan Carlos 1
  • Valuta: Euro
  • Tidszon: UTC+1
  • Landskod: +34
  • Den spanska flaggan
Den spanska flaggan

En omfattande reseguide till Spanien - Allt på ett ställe!

Spanien är ett av de vackraste och mest mångfaldiga länderna i världen. Två talesätt som brukar användas för att beskriva landet är "Afrika börjar vid Pyrenéerna”, och "Spanien är annorlunda." Den första citerat av den kända franska författaren Alexander Dumas, och den andra, från spanska turistrådet. Båda två stämmer väldigt bra. 

 Spanien är annorlunda. Spanien är speciellt. Det är nästan omöjligt att ge en kort beskrivning av ett sådant geografiskt och kulturellt skiftande land, men också just därför är Spanien så speciellt och gör att miljontals resenärer återkommer tillbaka år efter år. Spanien är genomgående som världens fjärde topp turistmål, och det är lätt att förstå varför. En rik blandning av kulturer, historia och vackra landskap gör att Spanien har allt.  
Semesterbostad-Spanien.se har samlat en mängd turist- och reseinformation relaterade till Spanien, en serie av rese videor om specifika områden samt detaljerade rekommendationer och tips om vad som finns att se och göra runt om i landet. Här kan du hitta all den informationen som du behöver för att planera den perfekta semestern i Spanien.  
Geografi
Spanien är det fjärde största landet i Europa och omfattar cirka 504,782 km2. Landet består av det spanska fastlandet, Balearerna i Medelhavet och Kanarieöarna i Atlanten. Spanien upptar 84 % av den iberiska halvön, med omfattande kuster som sträcker sig längs både Medelhavet och Atlanten.

Något intressant som ofta kommer som en överraskning är att Spanien är det näst bergiga landet i Europa efter Schweiz. Denna geografiska mångfald ger ett brett utbud av semesteraktiviteter. Oftast förknippas Spanien med sangria och sol och bad semester, men landet har mycket mer än det att erbjuda resenärer.
Det finns många nationalparker runt om i landet och många är skyddade naturområden. Motsvarande 9,1 % av Spaniens yta är skyddat område. 42 % av Kanarieöarna, 21,5% i Katalonien och nästan 19 % av Andalusien.

Andalusien är den näst största autonoma regionen i Spanien och står för 36 % av Spaniens totala skyddade områden. Dessa naturområden har en rik mångfald av fauna och flora. 

Kultur
I över 700 år ockuperade morerna den Iberiska halvön.  Den moriska perioden lämnade betydande spår på både kultur, bygg och konst och är fortfarande nuvarande runt om i landet. Arabernas vackra byggnader från denna tid finns kvar att utforska och flera av dem finns med på UNESCO:s världskultursarv lista. Det komplexa irrigationssystemet av kanaler och akvedukter, först uppfört av romarna, men vilket förbättrades av morerna, är en fascinerande insikt från den tiden.
En tid av enorm expansion hände i samband med återerövringen av den Iberiska halvön och koloniseringen av Amerika. Magnifika kyrkor och palats byggdes runt om i landet för att visa den nyfunna rikedomen även i de mest oväntade ställen.
De stora städerna Madrid och Barcelona är kända storstads resemål men det finns många andra städer som är värda ett besök. Sevilla, Burgos, Valencia, Malaga, San Sebastian, Granada, Cordoba för att nämna några ... och varje by har något intressant att upptäcka.

Landet är uppdelad i olika regioner var av varje plats har sin egen kultur, mat och även språk.

Befolkningen
Spanjorerna är kända för deras livfullhet och livsglädje vilket också skiller dem från sina europeiska grannar. Spanien har en befolkning på 45 miljoner invånare, vilket 74 % pratar spanska, 17 % katalanska, 7 % galiciska och 2 % baskiska. Varje region har sin egen speciella identitet.
Cirka 11 % av Spaniens befolkning är utländska medborgare. 96 % av Spaniens befolkning är katoliker med de återstående 4 % främst muslimer och protestanter.
 

Karta över Spanien


X

Vinn en värdecheck till ett värde av 750€!

Registrera dig och motta vårt nyhetsbrev för att tävla om €750 rabatt på din nästa semester till Spanien. Välj mellan 7300 bostäder

I samband med att du registrerar dig för detta nyhetsbrev, accepterar du villkoren i vår
sekretesspolicy.


 Vinn 750€ i presentkort inför din nästa semester i Spanien!