Glutenfri-guide till Malaga

Málaga är en blomstrande stad på flera plan! Staden är utmärkt att besöka för kulturälskare och solsökare, men Málaga har också ett imponerande gastronomiskt utbud. För personer som lider av celiaki, kan matbeställningar ofta vara allvarligt begränsad. Speciellt på semester är det svårt att hitta lämpliga ställen att äta utan att oroa sig för om maten innehåller gluten och därmed kan leda till olika typer av problem för dig som konsument. Málaga är dock en mycket celiak-vänlig stad med ett bra utbud av glutenfri-kost på restauranger runt om i staden.

Málaga Sin Gluten

På detta område är Málaga faktiskt banbrytande i Spanien eftersom det var den första staden som startade sitt egna glutenfria nätverk - Red Sin Gluten - ett samarbete mellan ACEMA (Málagas glutenfria-sällskap) och Málaga kommun.

Inom ramen för detta samarbete övervakas mat- och restauranginrättningar och restaurangkök av ACEMA och Málagas hälso- och konsumtionsavdelning för glutenfri matlagning. Dessutom går restaurangpersonalen i staden kurser om hur man förhindrar glutenförorening. Därför är restaurangerna som är kopplade till det glutenfria nätverket, säkra att gå och njuta av en utsökt måltid, om du är gluten-intolerant.

För att hjälpa gluten-intoleranta med valet av mat i Málaga har vi gjort ett urval med tio restauranger som serverar gluten-fri kost, de flesta av dem är medlemmar i det glutenfria-nätverket. I dessa anläggningar kan du njuta av riskfria måltider under din semester i Málaga stad.

1. Pizzeria & Ristorante Gianni (Huelin)

Pizzeria & Ristorante Gianni

Denna familjeägda italienska restaurang ligger mycket nära stranden, vilket gör det till en perfekt plats för ett mellanmål efter en härlig dag på stranden. Den livliga atmosfären på uteserveringen och den goda servicen gör den till ett måste att besöka för den som är gluten-intolerant. För att tillgodose kraven för celiaki-fri kost installerades separata köksområden för att förhindra glutenförorening av livsmedel. Dessutom svarar personalen här mer än gärna på frågor som du kanske har om maten på menyn.

På menyn är det tydligt angivet med stjärnor vad som även serveras i glutenfria versioner. Detta gäller mer än hälften av menyn! Gluten-intoleranta kan välja mellan olika aptitretare som vitlöksbröd, sallader, soppor, ett stort urval av pastarätter, kötträtter och till och med alla pizzor. Den nybakade pizzan är underbar, minst sagt. Spara lite utrymme till en efterrätt och fråga vilka glutenfria alternativ de för närvarande har. Deras glutenfria tiramisu är helt enkelt fantastisk. På Gianni får du goda måltider till rimliga priser.

Pizzeria & Ristorante Gianni


Rekommenderade glutenfria maträtter: Vitlöksbröd med mozzarella (3 €), Pizza Toscana (9 €), Pizza Quatro Stagioni (8,50 €), Spaghetti Vongole (8,95 €), Pappardelle Ai Tartufi (9 €), Tiramisu )

Medlem i Red Sin Gluten: Ja

Adress: Calle Río Rocío, 10, lokal 4

Hur man kommer dit: Fortsätt västerut från centrala Málaga tills du når Parque de Huelin. Följ cykelvägen genom parken och fortsätt tills du når Calle Rocío på din högra sida. På denna gata ligger restaurangen på din vänstra sida.

Webbplats: http://www.gesinfo.es/clientes/gianni/restaurante.php

E-post: giannimalaga@hotmail.com

Telefon: (+34) 952 31 26 18

Öppettider: Varje dag mellan 13:00 - 16:00 och kl. 21:00 - 00:30

2. Restaurante Oleaje (Parque del Oeste)

Restaurante Oleaje

Det finns inget separat kök eller köksavdelning här eftersom Oleaje är en 100% glutenfri restaurang! Restaurangen är målad i en ljusblå färg, kanske för att namnet bäst kan översättas med "våg". Ett välvalt namn för en plats, som ligger bara ett stenkast från stranden. Dessutom, från uteserveringens sittplatser kan du njuta av en fin utsikt över den pittoreska parken Parque del Oeste, där kan barnen leka. Allt som allt en mycket trevlig miljö att njuta av färsk kvalitetsmat kompletterad med personlig och uppmärksam service från personalen.

Menyn erbjuder många maträtter till normala priser. Om du vill dela kan du välja mellan typiska spanska rätter som läckra croquettes (croquetas de pollo), läckra flamenquin (djupfryst fläsk med skinka och ost) och iberisk skinka (spansk skinka). Dessutom har de tre sallader, en mycket god risrätt och ett urval fiskrätter (med lax och tonfisk).

Köttälskare, älskar deras urval av kötträtter på menyn, inklusive entrecote och fläskkotletter. För de gluten-intoleranta med en känsla för sötsaker kommer de att älska efterrätterna på Oleaje. Bland annat kan du välja mellan brownie, en fin och saftig gulrotskaka med vaniljglass och en chokladkaka med minst tre sorter av choklad.

Restaurante Oleaje

Rekommenderade rätter: Kycklingkroketter (€ 8), Flamenquín (8,50 €), Laxtartar med avokadosallad (15,50 €), Basker- och kalvkött Wok (9,50 €), Vanilj Chokladkaka (5 €), Tre Chokladtyper (5,50 €)

Medlem i Red Sin Gluten: Nej.

Adress: Avenida Sor Teresa Prat, 76

Vägbeskrivning: Gå västerut från stadens centrum och mot Parque del Oeste. Strax innan du kommer in i Parque del Oeste, sväng höger in på Calle Diamantino García Acosta. Fortsätt rakt fram tills du ser Restaurante Oleaje på hörnet till höger.

Webbplats: http://oleajemalaga.com/

E-post: reservas@oleajemalaga.com

Telefon: (+34) 951 49 97 56 / (+34) 696 62 71 82

Öppettider:

- Måndag till lördag: 13:30 - 16:00 och 20:30 - 00:00

- Söndagar: 13:30 - 16:00

- Måndagar stängt

3. Yummy Helados (Centre)

Yummy Helados

Det kan vara väldigt varmt i Málaga på sommaren, så det är upp till de gluten-intoleranta att veta var man ska gå för att få en iskall och glutenfri glass. I så fall är Yummy Helados (Yummy glass) rätt plats att gå till! Du kan inte låta bli att se den originella och färgstarka designen!

"Vilken glass innehåller inte gluten?" Det här är helt enkelt en fullständigt orelevant fråga, eftersom alla glass-sorter här är glutenfria! Yummy har ett brett utbud av smaker, såsom oreo (choklad), utsökt skogsfrukt (frutas del bosque) och "Kinder bueno" (choklad). De har också kex och nutella pannkakor, alla utan gluten. Om du ska spendera en längre tid i Málaga, glöm inte att fråga om ett lojalitetskort, för varje tionde glass är gratis!

Yummy Helados

Rekommenderade smaker
: Mango, frutas del bosque, Kinder bueno, oreo, Málaga-sött vin och många andra / medelstor glass i våffla: 3 €

Medlem av Red Sin Gluten: Ja

Adress: Calle Molina Lario 6

Att ta reda på: När du ser katedralen, sväng vänster och fortsätt rakt framåt. Du kommer se Yummy på din vänstra sida.

Webbplats: http://www.yummyhelados.com/

E-post: hola@yummyhelados.com

Telefon: /

Timmar: Alla dagar: kl. 12:00 - 00:00

4. Vegetariano Cañadú (La Merced)

Vegetariano Cañadú

Restaurangen ligger på Plaza de la Merced. Den sticker ut från de andra restaurangerna på detta torg med sin vackra och eleganta uteservering. Det är en favorit för vegetarianer, tack vare dess utsökta mat, vänlig service och rimliga priser. Vi rekommenderar att du bokar ett bord i förväg, särskilt på helgerna.

Det finns inga vanliga tapas här, men restaurangen serverar andra små rätter att dela. Glutenfria rätter anges tydligt i menyn med en glutenfri symbol och de håller alla glutenfria produkter strikt skilda från andra livsmedel. Förrätter som belgisk sallad med hummus och läckra, nybakade patatas bravas serveras. För dem som vill ha sina dagliga grönsaker, tillagar de sallader, till exempel en tropisk och grekisk sallad.

De glutenfria huvudrätterna inkluderar även risotto och en utsökt vegetabilisk hamburgare med hemlagad pommes frites. Om du har plats kvar till en efterrätt, så serverar Cañadú bland annat en choklad-brownie och en kokoskaka. Vinälskare kan välja från ett urval av naturliga viner utan tillsatser. Det är ett bra ställe att njuta av musik också, eftersom gatuartister regelbundet spelar på Plaza de la Merced.

Vegetariano Cañadú

Rekommenderade glutenfria maträtter
: Patatas bravas (4€), belgisk sallad med Hummus (4,50€), grekisk sallad (6,50€), risotto med svamp och asparges och parmesanost (9,50€), vegetarisk hamburgare med hemlagad pommes frites (8,30€
), choklad-brownie (4,50€), kokoskaka (3,30€)

Medlem i Red Sin Gluten: Ja

Adress: Plaza de la Merced nr 21

Vägbeskrivning: När du kommer från centrum hittar du Cañadú i höger hörn av Plaza de la Merced

Webbplats: http://www.canadu.es/

E-post: canadu.malaga@gmail.com

Telefon: (+34) 952 60 27 19

Öppettider:

- Måndag till torsdag, samt söndagar: 13:15 - 16:15 och 19:30 - 23:30

- Fredagar och lördagar: 13:15 - 16:15 och 19:30 - 00:00

5. Casa Juan (Huelin)

Casa Juan

Om du letar efter en verkligt, äkta Malaga-upplevelse borde du besöka restaurangen Casa Juan. Denna familjeägda restaurang precis vid stranden är specialiserad på pescados och mariscos (fisk och skaldjur, ofta stekt) som du ser på utsidan av restaurangen. Restaurangen är ofta fullsatt men erbjuder fortfarande bra service.

På menyn hittar du en hel sida med information om de glutenfria rätterna som serveras. De använder olika typer av symboler för rätter med och utan gluten: rund (med gluten) och kvadrat (utan gluten).

På Casa Juan kan gluten-intoleranta njuta av pescaíto frito (stekt fisk) så typisk för Malaga, samt ett brett urval av färsk fisk och en mängd glutenfria efterrätter och till och med en glutenfri öl! Priserna är lite högre än på andra liknande matställen, men med maten och servicen inräknad är den hundra procent värd sitt pris.

Casa Juan

Rekommenderade glutenfria maträtte
r: Stekt bläckfisk (8€), stekt ansjovis / boquerones (7,20€), conchas finas / sniglar (1,85€ per styck)

Medlem i Red Sin Gluten: Ja

Adress: Calle Río Rocío 18, lokal 11

Vägbeskrivning: Fortsätt kustvägen mot väster tills du når parken Parque de Huelin. Följ cykelvägen genom parken och fortsätt tills du når gatan Calle Rocío Río på din högra sida. Restaurangen är till vänster.

Webbplats: http://www.restaurantecasajuan.es/

E-post: info@restaurantecasajuan.es

Telefon: (+34) 952 32 52 11 / (+34) 639 13 57 61

Öppettider:

- tisdag till söndag kl. 11:00 - 23:30

- Stängt på måndagar

6. El Pastelero Real (Perchel Sur)

El Pastelero Real

Detta är en liten, dold, pärla för gluten-intoleranta, precis vid floden. Om du är förtjust i något sött, kommer du förmodligen att älska den här vintage-designade restaurangen som har specialiserat sig på glutenfria och laktosfria bakverk, kakor och bröd. Även om de har glutenhaltiga produkter, produceras de någon annanstans.

Dessutom är de mycket försiktiga och bär handskar för att se till att det inte finns någon glutenförorening. Konditoriet är mycket bra och servisen svarar vanligtvis på alla dina frågor om deras produkter. Det här är den perfekta platsen att gå till för ett bakverk, som du kan njuta av på den soliga terrassen i ditt fritidshus i Málaga.

El Pastelero Real


Rekommenderade glutenfria produkter: Chokladmuffin (2x 1,50€), palmera (bakverk med kex och choklad) 2€), morotkaka (2€), chokladbrun (2,25€), chokladkaka )

Medlem i Red Sin Gluten: Ja

Adress: Pasaje San Fernando 6

Vägbeskrivning: Följ Pasillo del Matadero bredvid floden. Sväng höger in på gatan Calle Cuarteles. Pasaje San Fernando är ett litet gränd på vänster sida.

Webbplats: https://www.facebook.com/elpastelerorealsingluten/

E-post: eprpasteleria@gmail.com

Telefon: (+34) 951 15 39 32

Öppettider:

- måndag till fredag 9:30 - 14:30 och 16:30 - 20:30

- Lördagar: kl. 9:30 - 20:30

- Söndagar: kl. 9:30 - 14:30

7. Restaurante Gallego Candamil (Perchel Sur)

Restaurante Gallego Candamil

Detta är en perfekt restaurang för gluten-intoleranta i Málaga, eftersom de hanterar frågan om livsmedelsförorening helt perfekt. Denna stora galicien-inspirerade restaurangen ser inte mycket inbjudande ut från utsidan, eftersom det verkar vara en liten mörk restaurang, men smaken av maten och den vänliga personalen kommer att ge dig ett minnesvärt besök.

Nästan hela menyn på Gallego Candamil är anpassningsbar för gluten-intoleranta! Glutenfria maträtter anges med stjärnor, och i menyn hittar du flera sidor med tydliga symboler. Du kan välja mellan flera kombinerade menyer och rätter (dagsmeny) som inkluderar kött, såväl fisk som ett ganska stort urval av viner.

Eftersom Galicien är kända för sin fisk och skaldjur, kan du hitta flera specialiteter från den här spanska regionen här, inklusive pulpo a feira (bläckfisk serverad på galiciskt vis), musslor och torsk. Candamil har också några kötträtter Lacon con grelos o col, sirloin biff och oxfilé. Maten är rimligt prissatt och är därför ett bra ställe att gå och äta på med en stor grupp människor, också på grund av de stora lokalerna.


Rekommenderad glutenfria maträtter
: Pulpo en feira (15,65€), musslor (7,95€), Lacón con grelos o col (13,15€), ryggbiff (17,55€), torsk på galiciskt vis (13,75€)

Medlem i Red Sin Gluten: Ja

Adress: Calle Cuarteles, 15

Vägebeskrivning: Från CAC (Contemporary Art Center), korsa floden och gå till gatan Calle Cuarteles. Gallego Candamil ligger till vänster på gatan.

Webbplats: http://www.restaurantecandamil.com/

E-post: /

Telefon: (+34) 952 32 39 07

Öppettider:

- Måndag till lördag: kl. 13:00 - 16:00 och 20:30 - 23:30

- Söndag stängt / stängt i augusti

8. Astrid Tapería Orgánica (Centre)

Taperia Astrid

Astrid, som de flesta säger, är en utsökt ekologisk restaurang i centrala Málaga. Den är vackert dekorerad med en fin utsikt över köket där den friska och ekologiska maten tillagas. Det här är den perfekta platsen att äta en lunch på och njuta av solen på uteserveringen.

Gluten-intoleranta kan välja mellan ett stort antal rätter som är glutenfria eller har ett glutenfritt alternativ tillgängligt till rimliga priser. Rätterna är inte så stora, men de naturliga smakerna klarar av det. När det är varmt, prova den kalla gazpachon gjord på närodlade produkter från en lokal bonde. Det finns bland annat olika glutenfria sallader att välja mellan, till exempel den läckra och hälsosamma quinoa salladen.

Om du vill ha en hamburgare kan du ta en hamburgare gjorde på rödbetor eller en ekologisk hamburgare. Båda serveras utan bröd men är fortfarande utsökta. Fiskälskare har mer goda alternativ att välja mellan, som abborre, torsk och lax. Det finns två glutenfria dessertalternativ på Astrid: Mango, panna-cotta och mandelkaka.

Taperia Astrid

Rekommenderade maträtter: Gazpacho (6,25€), Quinoa sallad (7,50€), Grillad auberginer (6,95€), ekokalvarburger (8,50€), grillad lax (7,75€), mango panna cotta (4,85€)

Medlem i Red Sin Gluten: Ja

Adress: Calle Calderón de la Barca 6, lokal 2 och 3

Vägbeskrivning: Restaurangen ligger intill Plaza Enrique García Herrera vid en lekplats för barn. Astrid Tapería Orgánica ligger på höger sida av lekplatsen på gatan Calle Ferran Gonzalez.

Webbplats: http://www.taperiaorganica.com/

E-post: info@taperiaorganica.com

Telefon: (+34) 952 22 03 50

Öppettider:

- På sommaren (21 juni till 29 oktober): måndag till lördag: kl. 13:00 - 16:00 och 20:00 - 00:00 / stängd på söndagar

- På vintern (1 november till 20 juni):

Måndag till lördag 13:00 - 23:30 / söndag: kl. 10:00 - 16:00

9. El Vegetariano de la Alcazabilla (Centre)

Detta är en spännande, vegetarisk restaurang i hjärtat av Málaga, nära Alcazaba. Den har ett mysiga sittplatser där du kan supa in den ljuvliga kvällsstämningen i Malaga.

El Vegetariano de la Alcazabilla

Platsen har inte lika stort ett glutenfritt urval som de andra restaurangerna på listan, men kvaliteten, priserna och den vackra platsen gör detta till ett måste för glutenintolerant. De har några färre glutenfria rätter som tydligt markeras på menyn, som grillade svampar med rökt salt, hummus, vegetarisk paella och flera krämer av grönsaker.

Var noga med att prova den glutenfria tallriken med ris och tre olika tillbehör. Om du vill ha en sallad, har du fyra alternativ att välja bland, en av dem är Alcazabilla salladen (sallad, zucchini, tomater, lök och guacamole).

Till efterrätt kan de gluten-intoleranta välja en läcker kefir, en yoghurtdrink från Kaukasusbergen. Du kan också prova dagens meny som innehåller förrätt, huvudrätt, sallad och efterrätt, även med glutenfria alternativ!

Rekommenderade glutenfria produkter: Hummus (4,50€), vegetarisk paella (3,50€), glutenfri blandad platta, Alcazabillasallad (8,50€)

Medlem av Red Sin Gluten: Ja

Adress: Calle Pozo del Rey, 5

Vägbeskrivning: Gå förbi Alcazaba och sväng höger efter Cine Albéniz. Vegetariano de La Alcazabilla ligger till höger.

Webbplats: http://www.elvegetarianodelaalcazabilla.com/

E-post: /

Telefon: (+34) 952 21 48 58

Öppettider:

- Måndag till torsdag: kl. 13:00 - 16:00 och 19:00 - 22:00

- fredag och lördag 19:00 - 23.30

- söndag kl. 13:00 - 16:00

10. Aire Gastrobar (Malagueta)

Aire Gastrobar

Baren ligger i en byggnad från början av 1900-talet, nära Plaza de Toros, och är en restaurang med modern inredning. Här kan du njuta av en modern utgåva av medelhavsmat med andalusiska produkter. Allt som allt en nådig och välkomnande atmosfär. Med en gastrobar för tapas, uteservering och ett inredningsrum hittar du säkert det perfekta stället att njuta av en glutenfri måltid av hög kvalitet.

Gluten-intoleranta  kan välja mellan ett brett urval av utvalda rätter märkta med stjärnor i menyn, inklusive angussmörlök med potatis, torsk med grön quinoa risotto eller laxtartar och Axarquia avokado serverad med krispiga glutenfria kex. Den lilla glutenfria aptitretare du får före middagen serveras med olivolja från Jaén, som också säljs i små metallflaskor för 7 €.

Kött- och fiskälskare kan njuta av Aire Gastrobar och njuta av ett gott urval av viner. Det finns två efterrätt alternativ för gluten-intoleranta: En uppfriskande, naturlig mojito sorbe och banan med chokladglass, som är en varm och kall dessert. Rätterna är inte stora, men Aire Gastrobar är en utmärkt plats att njuta av en utsökt, vällagad och glutenfri middag i en elegant miljö.

Aire Gastrobar

Rekommenderade glutenfria maträtter: Laxtartar (12€), Andalusisk Ostplatta (14€), Torsk med Grön Quinoa Risotto (18€), Banan med Chokladglass (6€)

Medlem i Red Sin Gluten: Ja

Adress: Avenida de Pries 16

Vägbeskrivning: Från Plaza de Toros går du rakt fram efter Paseo de Reding ligger Aire Gastrobar på din högra sida.

Webbplats: http://airegastrobar.es/

E-post: info@airegastrobar.es

Telefon: (+34) 952 60 94 89

Öppettider:

- På vintern: tisdag till lördag: kl. 01:00

- 16:30 och 20:00 - 00:00 / söndag: 13:00 - 16:30 / måndagar stängd

- På sommaren: måndagar: kl. 20:00 - 00:00 / tisdag till lördag: 13:00 - 16:30 och 20:00 - 00:00 / stängt under dagen söndag och måndag

Även om dessa restauranger hävdar att de erbjuder 100% glutenfria rätter, kan Semesterbostad-Spanien.se ej hållas ansvarig för eventuella problem eller föroreningar av livsmedel i dessa restauranger.

Karta