Sortera med: Gran Canaria

Kanarieöarnas 10 bästa stränder

Kanarieöarnas stränder är bland de mest besökta av européer som söker sig till lite vinter värme. Men hur vet man vilken strand man bör besöka? Vi hjälper dig i rätt riktning, läs på och avgör vilken strand fångar din uppmärksamhet. 

Corralejo

 

Många förknippar Kanarieöarna med överbefolkade stränder där man måste slåss för solstolar, men de flesta har nog inte varit på Fuerteventura, en ö som inte invaderas av badande. I själva verket finns det flera getter på ön än det finns människor. Den 10 km långa stranden, Corralejo, ligger inom ett naturreservat med sanddyner på Fuerteventuras nordöstra spets. Området erbjuder ett brett utbud av faciliteter.

 

El Bollullo

 

Många av stränderna på Teneriffa består av importerad sand från närliggande Saharaöken men El Bollullo på öns norra del, är en unik orörd strand med sand mörk som natten.  Den vackra svarta stranden ligger i Puerto de la Cruz. 
El Bollullo är helt annorlunda från stränderna i Las Americas och Los Cristianos. Den svarta stranden erbjuder besökare ren naturupplevelse och vid klipporna ligger en mysig strandrestaurang som serverar färsk fisk och skaldjur. Många kommer hit för att se den vackra solnedgången medans dem njuter av ett gott glass vin.

 

El Inglés

Den populära charterreseorten från1970-talet, Playa del Ingles, är knappast så pittorsk som ortens strand som bär samma namn.  Stranden är en härlig 2,7 km sträcka av gyllene sand och är en stor hit bland familjer med barn. Här finns det möjligheten att prova banan båtar och vattenskoter för dem mer äventyrliga turisterna. 

Famara

På Lanzarote hittar du den ostörda stranden Famara på öns nordvästra del. Stranden är skyddad av berg drygt 600 meter höga och är populärt för surfing och skärmflygning. 

Hermigua

La Gomera är mest känd för sin nationalpark, Garajonay, med nästan 4,000 hektar skog, där du kan se lagerträd upp till 30 meter höga. Men La Gomera har också många vackra stränder, särskilt Hermigua i nordöstra delen av ön. Om vatten-och vindförhållanden är lite oroligt, kan du alltid hoppa i dem naturliga havsvatten poolerna istället. 

Las Canteras

Området omkring Las Canteras i huvudstaden Las Palmas, är som ett mini-Havanna med tätt packade hus, många barer och restauranger.  Stranden Las Canteras är 2,8 km lång och är Gran Canarias längsta strand. Ett strandparadis mitt i centrum. 

Las Conchas

Las Conchas ligger på den tropiska ön La Graciosa, precis utanför Lanzarotes norra kust. Det är en orörd ö som var Robert Louis Stevensons inspiration till "Skattkammarön". - Och det är inte svårt att förstå när man ser öns vackra turkosa vatten och gyllene sandstränder. 

Las Teresitas

Även om många av Kanarieöarnas stränder består av importerad sand finns det också många naturliga paradisstränder att beundra, till exempel Teneriffas, Las Teresitas strand. Du kan ta buss nr 910 från Teneriffas huvustad Santa Cruz om du vill ta en liten paus från all bilkörning. Stranden ligger intill San Andres, en före detta fiskeby som har några av de bästa fisk-och skaldjursrestauranger på hela ön.

Maspalomas

2,71 km lång är Maspalamos den näst längsta stranden på Kanarieöarna, bara 10 meter längre än den angränsande stranden, Playa del Inglés. Masapalomas är känd för sina ökenliknande sanddyner, som är populär bland nudister.

Papagayo

Denna relativt okända pärla ligger i turistorten Playa Blanca på södra Lanzarote. Det tar 15 minuter att köra till stranden från orten Playa Blanca men det är också möjligt att ta en båttaxi. Stranden ligger inom naturreservatet Los Ajaches och den svaga strömmen gör det en perfekt plats för att snorkling.


Dela artikeln

Kommentarer

X
Vinn 750€ i presentkort inför din nästa semester i Spanien!
Abonnera på vårt nyhetsbrev och få möjligheten att vinna 750€ till din nästa semester i Spanien


I have read and accept the privacy policy
 Vinn 750€ i presentkort inför din nästa semester i Spanien! 
Spain-Holiday.com använder sina egna och tredje parts cookies för att förbättra våra tjänster och visa annonser anpassade till dina önskemål genom att analysera dina vanor på internet. Ändra konfigurationen och få mer information. här